Apple kiest ervoor om de nieuwe iPod nano en shuffle geen ondersteuning voor Apple Music te geven. Hiermee hoopt het bedrijf de piraterij in de muziekbranche tegen te gaan. Afgelopen tijd zijn er door Apple een aantal nieuwe iPods geïntroduceerd. Hieronder was een iPod touch waarop iOS 8.4 standaard staat voor geïnstalleerd. Deze iPod is voorzien van Wi-Fi en er kan dus ook Apple Music mee worden gestreamed. Ook kan er muziek van de dienst worden gedownload zodat gebruikers er ook onderweg muziek mee kunnen luisteren.

Ook zijn er verbeterde versies van de iPod nano en iPod shuffle in de Apple Store te verkrijgen. Deze modellen zijn vele malen goedkoper maar komen dan ook met minder functies. De modellen zijn niet uitgerust met Wi-Fi. Het streamen van muziek op Apple Music is hiermee dan ook niet mogelijk.

Gebruikers met een Apple Music-abonnement kunnen dan alsnog geen muziek van de dienst opslaan op deze iPods. Apple hoopt hiermee piraterij tegen te gaan. Er kan offline niets op de iPods worden opgeslagen. Apple weet zo zeker dat gebruikers geen muziekcollectie behouden nadat zij een Apple Music abonnement opslaan. Proberen gebruikers toch muziek via de dienst op hun iPod nano of shuffle te zetten dan krijgen zij van Apple een waarschuwing. Voorlopig kunnen alleen nummers die via iTunes zijn gekocht op de iPods worden gezet.