Fujitsu Lifebook TH40/DFujitsu heeft de Lifebook TH40/D tot nader bericht uitgesteld voor levering. De nieuwe tablet van de fabrikant zou volgende maand al op de Japanse markt moeten verschijnen, maar deze deadline wordt niet gered door de fabrikant. Er zouden vertragingen zijn bij de ontwikkeling.

De Lifebook TH40/D is een slidertablet en dit betekent dat met een beweging het QWERTY toetsenbord tevoorschijn getoverd kan worden. Deze tablet werkt op Windows 7 en een 1.5 Ghz processor houdt de zaak draaiende. Ook een HDMI-poort, USB-poort en SD-kaartlezer zijn aanwezig op deze tablet. Op het eerste gezicht lijk je te maken te hebben met een notebook, maar we hebben het hier toch echt over een tablet!

De exacte redenen voor vertraging worden niet kenbaar gemaakt door Fujitsu, maar bronnen vertellen dat het wel eens om de Atom Z670-chip zou kunnen gaan. Deze chip is ook gebruikt in een studie van Samsung met een soortgelijke tablet en van dit concept hebben we ook niets meer gehoord. Een ander gerucht doet overigens de ronde dat het slidermechanisme te breekbaar of te fragiel is en dat Fujitsu dit eerst wil herstellen. Voor dit laatste is natuurlijk ook wat te zeggen.

De tablet was via Amazon al als pre-order te bestellen, maar inmiddels heeft deze webwinkel het product weer van de website gehaald. Het is dus nu maar even afwachten wanneer het product werkelijk gelanceerd gaat worden.