Fujitsu StylisticHet merk is bij ons niet bekend als het gaat om tablets, maar toch heeft het merk al enkele tablets op de markt gezet. Met deze nieuwe tablet hoopt de fabrikant wat meer wereldwijd succes te krijgen en daarom heeft Fujitsu ook een markt vastgesteld waarop ze willen gaan mikken. Volgens de fabrikant is deze tablet uitermate geschikt voor in het verkoopkanaal.

De nieuwe tablet komt halverwege februari al in Japan uit en zal gaan werken op Android. Hoge specificaties heeft de nieuwe tablet niet, want het scherm is slechts een WSVGA en dat is een beetje teleurstellend ten opzichte van een iPad of Galaxy Tab die beide met hoogwaardige schermen werken. Fujitsu gokt ook niet op de grote massa, maar meer op een bepaalde doelgroep. Zo geeft de fabrikant zelf aan dat de tablet uitermate geschikt is om in de verkoop te gebruiken, maar ook om rustig een e-book te lezen of om een catalogus te tonen aan iemand.

Specificaties

Zoals al eerder gezegd beschikt de Stylistic M350/CA2 over een WSVGA scherm, met een resolutie van 1024 x 600 pixels. De schermgrootte van deze tablet is 7 inch. Volgens Fujitsu moet de tablet zeker 6 uur meegaan als je hem volledig gebruikt. Speciaal voor de Japanners kan er gekozen worden tussen een QWERTY-toetsenbord op het scherm of een methode om teksten op het scherm met de hand te schrijven. In Japan kan dit erg zinvol zijn om zo op deze manier snel een tekst te kunnen schrijven op de tablet. Deze nieuwe invoermethode heet ‘NX! Input powered by ATOK’.