Logo DroamDroam is eigenlijk nog erg onbekend, maar naar onze mening toch onterecht. Met Droam is het mogelijk om op een goedkope manier mobiel internet te gebruiken in het buitenland. In dit artikel zullen we Droam eens verder bekijken en de mogelijkheden bespreken die je hebt met Droam. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar ervaringen van gebruikers van Droam!

Droam is een SIM Only aanbieder die enkel mobiel internet aanbiedt voor het buitenland. Het is heel simpel opgezet en iedereen kan gebruik maken van Droam. Draom levert een soort van WiFi-router waarop je dus vrijwel elke tablet of smartphone op kunt aansluiten mits deze de beschikking heeft over WiFi. Het aansluiten gaat erg eenvoudig, want je hoeft enkel de WiFi-router aan te zetten en de WiFi op de tablet of telefoon en de Droam wordt automatisch herkent waarna je direct via deze WiFi verbinding kunt gaan internetten. Er kunnen tot wel 5 apparaten tegelijk op deze router worden verbonden.

Standaard huren

De Droam kent enkel het huurconcept, dus de router moet ook weer terug naar Droam. Voor de huur wordt € 27,50 gerekend en als borg wordt € 150,- gevraagd. Deze borg wordt ook direct door Droam gebruikt om verbruikskosten in te houden. Eigenlijk schiet je dus min of meer de kosten voor het mobiel internet in het buitenland voor. Droam kent geen jaarlijkse contracten en je geeft zelf op wanneer je in het buitenland verblijft en wanneer je weer terugkomt. Na terugkomst kun je de router weer retourneren en dan heb je verder ook geen financiële verplichting meer!

Abonnementen

Men kent twee soorten abonnementen bij Droam, namelijk de Droam50 en de Droam1000. De Droam50 kan per dag worden betaald, waarbij je elke dag 50 Mb datategoed hebt. Als je tegoed over hebt wordt deze niet meegenomen naar de volgende dag. Per dag kost het € 3,50 om het datategoed te gebruiken. De Droam1000 kent tarieven per week of per maand, waarbij de bestemming bepalend is voor de prijs. Droam1000 kost € 65,- voor deze 1 Gb datategoed. Overigens is dit tarief de minimale prijs, want in Azie, Midden-Oosten en Afrika betaal je € 85,- per 1 Gb, maar het kan ook goedkoper! In Belgie, Zweden en Engeland betaal je maar € 45,- per maand per Gb! Als tip geven wij mee dat het verstandiger is om de Droam1000 te pakken als je langer dan 11 dagen in een bepaald land verblijft.

Voor wie al in het buitenland zit heeft Droam ook een uniek verzendservice om de router naar jou te verzenden. Zo kun je direct gebruik maken van de Droam als hij eenmaal op jou vakantieadres is gearriveerd!

Gemiddeld kost 1 Gb bij T-Mobile, KPN of Vodafone in het buitenland bijna € 3000,-! Bij Droam betalen we slechts € 65,- in vele gevallen en slechts € 45,- extra als in diezelfde maand nog over deze bundel heen wordt gesurfd! Via MyDroam is overigens het dataverbruik prima te volgen. Dit is dus een forse besparing en voorkomt nare verrassingen achteraf. De constructie zit dus prima in elkaar en wij zijn dan eigenlijk ook benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met Droam en deze graag met ons willen delen?