SimyoSinds enkele jaren is Simyo al actief op het netwerk van KPN als prepaidaanbieder. Sinds kort biedt Simyo ook abonnementen aan in de vorm van SIM Only’s, maar tegelijkertijd is ook Web to Go geintroduceerd. Deze dienst stelt je in staat om tegen een voordelig tarief toch mobiel te internetten zonder dat hiervoor een abonnement vereist is. Waar Simyo namelijk groot mee is geworden is prepaid, en dat is juist net wat Web to Go ook weer sterk maakt.

De ervaringen met Simyo zijn wisselend, maar veelal zijn de ervaring positief te noemen. Wij gaan er dan eigenlijk ook van uit dat Web to Go net zulke tevreden gebruikers heeft als bellende klanten van Simyo. Toch zijn wij benieuwd naar ervaringen van mensen met betrekking tot deze dienst.

Wanneer je interesse hebt in Web to Go zijn er twee mogelijkheden tot het aanschaffen van deze dienst. Je kunt er voor kiezen om een dongel aan te schaffen of enkel een simkaart. In beide gevallen werkt het in principe hetzelfde, je bent een prepaidklant. Zo spreekt Simyo ook niet over beltegoed, maar over webtegoed. Op de website van Simyo kun je dagelijks jou verbruik bekijken en eventueel het tegoed opwaarderen. Standaard kun je via de constructie van Simyo maximaal 50 Mb per dag aan data verbruiken. Meer kan uiteraard ook, maar dan wordt de snelheid verlaagd.

Het systeem is simpel van opzet en dus ook helder. Je internet dus via het UMTS-netwerk van KPN en dat is een prima en sterk netwerk. Je hebt standaard een downloadsnelheid van 2 Mbps. Voor € 2,50 per dag (wanneer je de strippenkaart gebruikt) kun je dus 50 Mb verbruiken en wanneer je het niet nodig hebt blijft het tegoed gewoon geldig zolang je het niet op maakt. Hierdoor heb je dus de kosten zelf in de hand. Ook de online tool van Simyo biedt een helder overzicht van het verbruik.

Zoals gezegd kun je dus kiezen tussen een losse simkaart en een dongel. De dongel kost eenmalig € 25,- en daarbij krijg je eveneens € 10,- datategoed. Voor € 2,50 krijg je enkel een simkaart en krijg je € 5,- datategoed. Deze simkaart is erg nuttig wanneer je een laptop of tablet hebt die over een simkaartslot beschikt. In alle andere gevallen moet je dus direct naar de dongel overstappen mits uiteraard de tablet of de laptop over een USB-poort beschikt.

Opwaarderen kan ook op twee manieren. Je kunt eenmalig opwaarderen voor een dag onbeperkt internet voor slechts € 4,-. Je kunt ook gebruik maken van de strippenkaart. Deze strippenkaart kost € 25,- en daar kun je tien dagen in de maand mee internetten. Deze strippenkaart vervalt weer na elke maand. De strippenkaart kan dus een behoorlijk voordeel opleveren als je meerdere malen per maand gebruik maakt van mobiel internet. Het opwaarderen kan gewoon online via Simyo en er kan ook gekozen worden om elke maand de kaart te laten opwaarderen.

De dienst is erg interessant voor mobiele internet die sporadisch op internet zitten. Als je bijvoorbeeld op de camping zit en tijdens de vakantie eens de e-mail wilt controleren kan dit een mooie uitkomst zijn. Wij zijn dan ook benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met Simyo Web to Go en of ze wellicht nog nuttige tips hebben!