Deze week werden aan AppleInsider foto’s doorgestuurd van een anonieme tipgever waar vermoedelijk de iPad Pro2 op te zien is die door een Chinese fabrikant wordt gemaakt. Op de foto’s is niet te zien wat de nieuwe functies van het apparaat zullen zijn. Wel is aan de verhoudingen te zien dat het gaat om een 9.7-inch model en niet om een 12.9-inch model zoals bij de originele iPad Pro het geval is. De 12,9-inch versie van de iPad is inmiddels wel toe aan een upgrade, het zou dan ook logisch zijn dat Apple een nieuwe 12.9-inch iPad Pro uitbrengt. Het is aannemelijk dat de iPad Pro in ieder geval de True Tone techniek overneemt en wordt uitgerust met een betere camera en een A10X-chip.

Op de gelekte foto’s is ook een modelnummer te zien. Hieruit blijkt wel dat het waarschijnlijk gaat om een echte iPad Pro. Het modelnummer dat te zien is, is MH11C2D/F. Dit nummer is nog aan geen andere iPad toegekend en ligt wel in de lijn van eerdere iPad Pro’s met de modelnummers ML0G2LL/A en ML3N2LL/A. In de instellingen zou te zien zijn dat het gaat om een prototype. Er is namelijk maar 12GB aan intern geheugen aan boord. De iPad Pro 2 draait op de bèta versie van iOS 10. Wanneer we de nieuwe iPad Pro daadwerkelijk kunnen verwachten is niet duidelijk. Aan de foto te zien kan het nog wel even duren. Mogelijk wordt het apparaat gepresenteerd tijdens het Apple event in september dit jaar waar Apple ook de iPhone 7 zal presenteren.

Het lekken van foto’s van modellen van bijvoorbeeld tablets of camera’s die nog niet zijn uitgebracht komt wel vaker voor. Soms gebeurt dit expres om de hype wat op te warmen. In 2016 was de instant camera de ‘Sofort’ van de bekende cameraproducent Leica weken voordat de camera officieel werd uitgebracht te bewonderen in een blad. Hierin werd verteld dat de nieuwe instant of polaroid camera werd geproduceerd in drie verschillende kleuren (groen, zilver en geel) en dat de camera Instax Mini film van Fuji schiet. Er waren ook verschillende foto’s te zien. Dit blad was gewoon van de producent zelf. Hierdoor hadden ze vóór het uitbrengen van de camera al een kleine hype gecreëerd. Of het uitlekken van de foto’s van de vermoedelijke iPad Pro 2 ook expres is gedaan is niet duidelijk.