Iedere ondernemer kent het wel, van die dagen dat de telefoon maar niet wil stoppen met rinkelen. Misschien komt dat doordat er een nieuw product is gelanceerd waar mensen graag vragen over stellen of doordat er wellicht klachten zijn. Nu hopen we natuurlijk op dat eerste, maar het is hoe dan ook een probleem. Zeker kleine bedrijven kunnen die grote pieken in het belverkeer vaak maar lastig opvangen. Als er maar drie kantoormedewerkers aanwezig zijn en er zijn vijf klanten die telefonisch contact willen kan je je voorstellen dat dit problemen oplevert. Als klanten geen gehoor krijgen loop je de kans dat ze ontevreden worden. Bovendien heeft het personeel ook andere taken en die kunnen minder goed worden uitgevoerd als ze de hele tijd aan de telefoon moeten hangen.

Het is dus zeker een onderwerp waar aandacht aan moet worden besteed en waarover moet worden nagedacht. Nu is het begrijpelijk dat je geen extra personeel kan aannemen en daarmee te speculeren op een drukke dag qua belverkeer. Het is kostbaar om iemand in te huren en voor het hetzelfde geld is het op die dagen rustig. Dat is altijd lastig in te schatten. Een externe telefoniste kan dan uitkomst bieden. Het woord ‘extern’ zegt het al, deze telefoniste zit niet bij jou op kantoor, maar op een andere, externe locatie. De telefoontjes kunnen op elk moment worden doorgeschakeld naar de externe telefoniste en zodoende mis je nooit meer een telefoontje van een klant.

Het grote voordeel van deze antwoordservice is dat je alleen betaalt wanneer er een telefoontje daadwerkelijk wordt doorgeschakeld. Mocht het dus zo zijn dat je nauwelijks telefoontjes krijgt in een bepaalde week betaal je hier ook niet voor. Zo ben je veel voordeliger uit dan wanneer je een telefoniste de hele dag op kantoor hebt zitten.