Tegenwoordig zie je steeds meer rondvliegende drones. Het lijkt of het allemaal super makkeijk, en ja dat is het ook. Tegenwoordig is het al mogelijk om met je Tablet een drone te besturen. Parrot was de eerste ontwikkelaar maar tegenwoordig komen steeds meer fabrikanten met deze besturing. DJI is daar een voorbeeld van. Deze fabrikant is nu bezig met een drone ( DJI Inspire ) die ook te bedienen is vanaf elke Tablet of smartphone. Hieronder zit een camera bevestigd die echt van sublieme kwaliteit is.

Parrot eerste ontwikkelaar die met besturing voor de Tablet komt.

De eerste drone van Parrot was de Ar Drone. Apple was de gelukkige die als enige de app kon gebruiken om met deze drone te vlieven. Kort daarna kwam Parrot met Ar drone 2.0. Deze is nu ook voor android Tablets beschikbaar. De nieuwe opvolger zal de Parrot Bebop drone zijn. Deze is ook te besturen met alle besturingssystemen.

Wat is een drone eigenlijk?

Wel eens een bestuurbaar helikopter zien vliegen? of een qouadcopter? (4 proppelers) Dat word tegenwoordig drones genoemnd. Een drone is een onbemand vliegtuig. Vroeger werd het alleen in voor militaire doeleinden gebruikt, maar nu zijn er heel veel mini drones die voor de hobby gebruikt worden. Je kan daarbij denken aan luchtfotografie.

Hobbymatig of beroepsmatig gebruik.

Een drone kun je op twee manieren inzetten. Je kan ze gebruiken om plezier te hebben, filmpjes delen of om trucs uit te halen. Maar je kan een drone ook beroepsmatig inzetten. Bijvoorbeeld voor de luchtfotografie. Met een drone maak je foto’s van verschillende hoogtes en hoeken. Alles kan perfect in beeld gebracht worden. Natuurlijk gelden er wel regels. Zo mag je niet zomaar van alles filmen en doorverkopen. Hier staan fixe boetes op.