EcopadOp het internet kwamen we een opmerkelijk concept tegen, genaamd Ecopad. De nieuwe tablet is in eerste oogopslag een gewone tablet (wel een leuk design trouwens), maar onderhuids schuilt een techniek waardoor het niet meer vereist is om de tablet thuis op te laden of onderweg aan de autolader te hangen. Deze tablet hoeft dus nooit meer opgeladen te worden.

De nieuwe Ecopad wekt door middel van jou aanraking van jou vingers elektriciteit op. Als je dus aan het typen bent, of gebruik maakt van Swype ben je dus ook direct elektriciteit aan het genereren. De Ecopad bestaat uit een drietal logische componenten. Zo hebben we het reguliere LCD-scherm waarmee de acties worden uitgevoerd en daaronder komt een speciale filmlaag die juist deze bewegingen op het scherm omzet in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt gewoon opgeslagen in de accu die daaronder ligt.

Om je niet helemaal te verrassen met een lege accu zal de Ecopad ook tijdig waarschuwen wanneer je weer even iets moet schrijven. Afhankelijk van de invoer en datgene wat je aan het doen bent op de tablet is ook te zien hoe snel je de accu aan het laden bent. Met veel acties op het scherm zal de accu sneller vol zijn dan wanneer je een boek leest.

Helaas is het bovenstaande nog maar een idee, maar het is wel een idee wat inmiddels tot een concept is omgedoopt. Het werkt dus wel, maar nu is het de vraag of ook fabrikanten dit willen oppakken.

Uitleg Ecopad