Apple iPad iOS5 gamingVanaf iOS 5 zal Apple zich meer gaan focussen op gaming voor op de tablet. Een belangrijke feature die hierbij naar voren komt is dualscreen-gaming. Het komt er eigenlijk op neer dat je de game zowel op jou iPad als op de televisie te zien krijgt. Hierdoor moet de beleving van het speel vergroot gaan worden.

Dat het goed werkt bewijst een andere blogger die iOS 5 heeft geinstalleerd op een iPad 2 en op een Apple TV.Daarnaast is gekozen voor het racespel Real Racing 2 HD welke ook juist deze dualscreen modus accepteert zonder gekke fratsen. De meeste mensen verwachten echter dat het beeld op de iPad 2 gelijk zal zijn als op de televisie, maar niets is minder waar door een handigheid in iOS 5.

In dit specifieke geval wordt de iPad 2 gebruikt als navigatietool voor in de menu’s, maar wordt de iPad ook gebruikt als controller. Hierbij wordt een duidelijk onderscheidt gemaakt in informatie en de game zelf, want het spel verschijnt op de televisie terwijl relevante informatie tijdens de race op de iPad verschijnen. Volgens de blogger zit er nog wel een lichte vertraging in het AirPlay-systeem, maar dit zal pas goed gemerkt worden wanneer men games gaat spelen waarbij timing heel belangrijk is.