Lenovo IdeaPad K1Fabrikant Lenovo wil steeds meer voet aan grond zetten op de tabletmarkt. Daarom heeft de fabrikant een drietal nieuwe tablets geïntroduceerd, waarvan er twee gaan werken op Android en de andere tablet zal gaan werken op Windows 7 Home Premium. Alle tablets krijgen een schermafmeting van 10.1 inch mee.

De Lenovo IdeaPad K1 is een tablet die werkt op Android en beschikt over 1 Gb werkgeheugen en 32 Gb aan opslagruimte. Daarnaast is het mogelijk om een microSD kaart in de tablet te stoppen en is er een HDMI-uitgang aanwezig. Ook deze tablet heeft weer twee verschillende camera’s. De webcam heeft een resolutie van 2 megapixel en de camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 5 megapixel. Volgens Lenovo wordt er op deze tablet een veertig tal applicaties voorgeinstalleerd welke samen een waarde vertegenwoordigen van ruim € 50,-. Dit model moet al in september leverbaar zijn in Nederland. Van dit model weten we inmiddels dat de adviesprijs nu op $ 449,- staat. Het is onbekende wat de Nederlandse prijs zal doen.

De Lenovo Thinkpad heeft qua hardware dezelfde specificaties als de IdeaPad K1. Dit model is toch net weer even iets anders vormgegeven en beschikt deze tablet ook over het zogenoemde Gorilla Glass en over een verbeterd scherm voor betere kijkhoeken. Ook zal je op de Thinkpad fysieke toetsen zien terugkomen voor snelle bediening naar bijvoorbeeld het hoofdmenu of om een pagina terug te gaan. Deze tablet zal ook op de markt komen met een aantal nuttige accessoires zoals een opvouwbaar toetsenbord. Dit model is voornamelijk erg interessant op de zakelijke markt omdat er standaard VPN-software van Cisco is geïnstalleerd. Daarnaast is het mogelijk om de tablet te traceren bij verlies en kunnen belangrijke documenten makkelijk in een beveiligde omgeving opgeslagen worden. Net als de IdeaPad K1 zal ook dit model in september leverbaar worden.

De Lenovo IdeaPad P1 is dus de laatste van de drie die ook nog eens werkt op Windows 7. Om dit goed werkend te houden beschikt deze tablet over een 1.5 Ghz processor. Dit model zal, in tegenstelling tot de andere twee, pas leverbaar worden in november of zelfs december.

Lenovo zal dit jaar ook hun App Shop gaan openen waarin, zoals de naam al zegt, applicaties te downloaden zijn. Alle applicaties zullen door Lenovo zelf getest worden en hiermee wil Lenovo in de voetsporen treden van Apple die ook alle applicaties zelf test voordat het werkelijk in de Apple Store komt.