Baidu OSWaarschijnlijk heeft nog nooit iemand gehoord van Baidu, maar toch is het een erg grote speler op de Chinese markt. Baidu is, net als Google, groot geworden met hun zoekmachine en ook Baidu heeft recentelijk hun eerste versie van hun eigen besturingssysteem gepresenteerd. Het OS is vergelijkbaar met Android en heeft dus ook erg veel potentie om ook buiten China door te breken.

De samenwerking tussen Baidu en Dell is niet onverwacht. Recentelijk heeft Dell een tablet op de Chinese markt gezet echter zijn er nog veel haken en ogen aan het bestaande Android systeem van Google op de Chinese markt. Met de komst van Baidu OS moeten deze problemen compleet weg zijn. De samenwerking schijnt al enige tijd gaande te zijn en de eerste tablet of smartphones worden in november al in China verwacht.

Het is niet bekend of Dell ook tablets buiten China op de markt wil gaan zetten met het Baidu OS. In ieder geval heeft Dell opgemerkt dat China een grote groeimarkt is waar veel winst te behalen valt en daarom ligt nu in eerste instantie ook de focus op dit land. Zo zag Dell de verkoop van hun tablet de afgelopen periode met 22% toenemen.

Volgens analisten moet dit echter niet zo rooskleurig gezien worden. Volgens de analisten probeert Dell op deze manier weer aandacht te krijgen voor hun producten, omdat de verkoop buiten China tegenvalt. Zo werd recentelijk nog een tablet in Amerika van de markt gehaald vanwege tegenvallende verkopen.