Dell 7 inch tablet met slider keyboardIn London heeft Dell ons een glimp getoond van een nieuwe tablet die ze aan het ontwikkelen zijn met een slider keyboard. De 7 inch tablet zou de eerste tablet zijn met een uitschuifbaar toetsenbord. Daarnaast zal Dell de bestaande Inspiron Duo willen gaan verbeteren.

Opmerkelijk is het design van het toetsenbord. Het is het soort design wat we afgelopen week bespraken bij Apple iOS5, waarbij de toetsen meer naar de zijkant waren gericht zodat enkel met de duim gewerkt kon worden. Ook deze strategie lijkt Dell nu te volgen echter met een fysiek toetsenbord. In het midden van het toetsenbord is er ruimte vrij wat gebruikt gaat worden als touchpad. Volgens Dell is het concept al wel een tijdje in de running, maar heeft in eerste instantie geleid tot de Inspiron Duo. Nu de tablets meer markt opeisen lijkt Dell ook het bestaande concept weer verder uit te werken.

Dell is druk bezig met het ontwikkelen van unieke producten. Zo zijn ze ook bezig met een tablet met afneembaar scherm. Vooralsnog is deze nog niet rijp voor de productie, maar deze 7 inch tablet met uitschuifbaar toetsenbord kan zomaar eens de productiehallen gaan bereiken volgens Dell. Daarnaast laat Dell voorzichtig doorschemeren dat ze erg geinteresseerd zijn in Windows 8 en hier wellicht in de nabije toekomst mee willen gaan werken. Hierbij wordt ook benadrukt dat deze software juist uitermate geschikt is voor tablets, en Windows 7 Home Premium laat momenteel op bepaalde vlakken helaas een steekje vallen.

Ook de Inspiron Duo staat op de lijst om verder verbeterd te worden. Zo wil Dell de laptop c.q. tablet gaan voorzien van een krachtigere processor, slanker maken en een grotere accu inbouwen om een betere prestatie neer te kunnen zetten. Voorlopig zijn het echter allemaal ideeen en ziet de 7 inch tablet slider waarschijnlijk als eerste het levenslicht als het allemaal werkelijk gaat gebeuren. Eerlijk is eerlijk, wij zijn wel enthousiast om dit concept.