Dell Streak ProAlhoewel er nog erg weinig bekend is over de komende Streak Pro van Dell is er uit betrouwbare bronnen vernomen dat ook deze tablet van Dell voorzien gaat worden van Android 3.1. Hiermee is de Streak Pro de tweede tablet die van deze softwareversie van het besturingssysteem van Google gebruik kan maken.

Al reeds eerder bespraken we de nieuwe functies binnen Android 3.1 waarbij voornamelijk de synchonisatie met randapparatuur verder verbeterd zou zijn. Dat Dell ook Android 3.1 op de nieuwe Streak Pro wil installeren blijkt uit benchmark gegevens die inmiddels ook op het internet te vinden zijn.

Over de nieuwe Dell Streak Pro is nog erg weinig bekend dan alleen dat de tablet volgende maand al verwacht wordt. De Streak Pro is voorzien van een tien inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De Streak Pro zal als basis gaan werken op Android 3.1, maar de interface die ze gaan gebruiken heet Dell Stage 1.5. Deze laatste interface zijn wel al tegengekomen op de Dell Inspiron Duo en van deze interface, welke zelf ontwikkeld is, waren wij totaal niet over te spreken. Wij hopen dan ook dat Dell geleerd heeft en zijn fouten heeft hersteld. Om te kiezen voor Android is in ieder geval een goede stap geweest van Dell om op de tabletmarkt enigzins serieus genomen te worden. Voor de rest mogen we verwachten dat de Streak Pro voorzien is van een 1 Ghz Nvidia Tegra 2-processor en natuurlijk de bekende verbindingen zoals WiFi, Bluetooth en een interne 3G modem.