Dell Streak 10 ProZoals aangekondigd heeft Dell de Streak Pro 10 als eerste in China uitgebracht. Deze week was het zover en China is het eerste land die deze tablet in de armen mag sluiten. Dell zal in de komende maanden nog wel op problemen gaan stuiten, maar de reacties en het ontvangst is veelbelovend.

Het is zeker geen onlogische stap van Dell om de tablet ook op de chinese markt te zetten. Toch heeft de software grondige revisie moeten ondergaan om het juist ook op deze markt geschikt te maken, aangezien China nog steeds heel erg gesloten is met communicatie naar de buitenwereld. Hierdoor is het downloaden van games (als deze al in het Chiness leverbaar zijn bij Android) nog niet geheel opgelost. Toch biedt China wel de ultieme groeimarkt voor een tabletfabrikant, omdat juist chinezen erg gesteld zijn op gadgets en er ook erg veel geld voor over hebben.

De Streak Pro 10 krijgt een adviesprijs mee van ongeveer $ 465 dollar en hiermee is hij nog best mooi geprijsd. Hiervoor krijgt de trotse bezitter een 10.1 inch tablet in zijn handen met Android 3.0, 1 Ghz processor, 5 megapixel camera, webcam, WiFi en 16 Gb interne opslag. Als extra service wordt er ook nog eens 2 Gb online opslag aangeboden.

Het is nog niet bekend wanneer Dell ook de Streak Pro 10 in Amerika of Europa gaat uitbrengen, maar we verwachten dat dit nog wel enkele maanden kan gaan duren.