Dell Streak 10 ProDell heeft laten weten hun nieuwe tablet, de Streak 10 Pro, deze zomer enkel uit te brengen in China. Hierdoor lijkt de Amerikaanse markt en de Europese markt even achtergesteld te zijn aan de Chinese markt. Wanneer we de nieuwe tablet dan wel kunnen verwachten kan Dell helaas nog niet melden, maar Dell laten weten dit te bekijken nadat de tablet in China is gelanceerd.

De nieuwe Streak 10 Pro beschikt over een 10 inch touchscreen (resolutie 1280 x 800 pixels) en de voorzijde van de tablet is compleet uit glas opgetrokken. Een erg mooie designfeature als jet het ons vraagt. De Streak 10 Pro is daarnaast ook erg slank, want hij is slechts 1,2 cm dik.

De nieuwe tablet gaat beschikken over een webcam en aan de achterzijde over een 5 megapixel camera. De tablet beschikt daarnaast over een SD-kaartlezer, maar het enigste minpuntje wat we kunnen ontdekken is de afwezigheid van een USB-poort of HDMI-uitgang. Overigens kunnen deze wel weer gebruikt worden zodra de Streak 10 Pro in een dockingstation wordt gezet. Zoals we handden verwacht wordt de nieuwe tablet geleverd met Android 3.0 en volgens de topman van Dell is juist dit besturingssysteem de reden voor de eerste stap in China. Juist op deze markt moet Dell zich nog bewijzen en door middel van het maken van speciale Apps voor deze markt hoopt Dell een plekje te kunnen veroveren.

Het ontwikkelen van Apps in combinatie met Android 3.0 is erg belangrijke. Momenteel is Google met Android niet actief op de chinese markt. Hierdoor vermijden veel fabrikanten juist China vanwege deze tekortkoming in het OS. Dat het besturingssysteem misschien zijn beperkingen kent ziet de fabrikant China juist als groeimarkt. Momenteel zijn er in China nog niet echt noemenswaardige tablets opgedoken en Dell lijkt met hun tablet de eerste serieuze speler te worden.