Viewsonic Viewbook 730Als tabletbezitter of geïnteresseerde in deze materie heeft u de uitspraak ‘Tablets zijn duur’ misschien al wel eens gehoord. En ja, misschien is dat wel zo. Tenminste als we kijken naar tablets zoals de iPad, de Motorola Xoom, …. . Maar stilaan beginnen de fabrikanten in de gaten te krijgen dat niet elke gebruiker bedragen van € 500,- of meer hiervoor over heeft. Bovendien heeft ook niet elke gebruiker behoefte aan een tablet waarmee je ‘alles’ kan. En daarom introduceert Viewsonic de Viewbook 730.

Vandaag werd er een persbericht verzonden door Viewsonic: ze brengen een nieuwe tabletserie op de markt en wij bespreken hiervan vandaag even de Viewbook 730. Deze tablet draait op een 1 Ghz processor van ARM en heeft als besturingssysteem Android 2.2. Aan boord vind je WiFi, Bluetooth, HDMI-uitgang en een miniUSB uitgang. Het 7 inch scherm (met LED achtergrond-verlichting) heeft een resolutie van 800 x 400 pixels. Overige eigenschappen van de Viewbook 730 zijn onder andere 512MB RAM, 8GB geheugen (uitbreidbaar tot 32GB) en een VGA camera aan de voorzijde. Bij de tablet wordt een styluspen meegeleverd voor een makkelijke bediening van het scherm.

Dankzij de ingebouwde Amazon App Store beschik je over verschillende programma’s die je kunt downloaden, de tablet is volledig met de App Store geïntegreerd. Reeds geïnstalleerd zijn o.a. Twitter, Amazon Music Downloader, Youtube en een eBook-reader. Deze reader ondersteunt ePub, TXT en PDF-bestanden. De batterij zou zo’n 8u meegaan na een volledige oplaadbeurt, zodat je er een hele dag mee opstap kunt. In de tablet zit ViewSonic’s AirSync technologie ingebouwd, zodat software-updates automatisch gebeuren.

Eind juni komt de tablet uit in de VS voor een aanbevolen prijs van 249,99 dollar. Of en wanneer de tablet in Europa uitkomt is nog niet bekend. Ons lijkt het in ieder geval een leuke tablet voor een nog leukere prijs!