Anno 2013 kent bijna iedereen hem wel, de tablet! Inmiddels zijn er vele verschillende soorten en maten tablets op de markt te verkrijgen bij tal van verschillende aanbieders. Dit kan erg verwarrend zijn bij de aankoop, waardoor de consument soms niet meer weet welke tablet nu de beste koop zal zijn. Onlangs is er een grote test geweest, waarbij 50 verschillende tablets werden getest. Uit deze testresultaten is gebleken dat maar liefst vier van de vijf beste geteste tablets een iPad is. De iPad mini 64 GB werd als beste getest en mag zich de trotse winnaar noemen. De tablets werden getest op onder andere draagbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, schermkwaliteit en uitrusting. De Apple iPad mini haalde maar liefst een score van 93,8 punten (van de 10).

Andere goed geteste tablets

Naast de beste geteste iPad mini, vinden we de Windows 8 tablets terug op plek 5 in de top 5. Dit is een erg goed resultaat voor een tablet waarvan er op dit moment nog niet erg veel op de markt zijn. Deze goede score heeft met name te maken met de gebruiksvriendelijkheid van tablets die uitgerust zijn met Windows 8. Deze zijn bijvoorbeeld makkelijker in gebruik dan tablets die draaien op Android.

Enkele andere populaire tablets die we terug vinden in de top, zijn bijvoorbeeld de Google Nexus 10, gebouwd door Samsung, en de Sony Xperia Tablet S. De Nexus komt uit de test naar voren als de snelste Android-tablet. Daarnaast beschikt deze tablet over het beste beeldscherm. De Xperia doet over het algemeen weinig onder voor de Nexus 10. De Xperia heeft bijvoorbeeld een uitstekend aanraakscherm en beschikt over een goede autonomie.