Logo AppleEr zijn vele Apps in de markets van Apple en Android. De een is handiger als de ander, voor alles  is er een App. Ook laat het de Nederlandse overheid niet koud, daarom kwamen ze met de prijs “de beste App van Nederland”. Vele kandidaten waren er voor deze titel.

Natuurlijk moet de App ook iets met Nederland te maken hebben en moet het meer informatie geven over het land zelf.  Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft Donderdag bekendgemaakt dat de app Vistory als beste app van Nederland uit de bus is gekomen. Met deze app kunnen historische beelden en films getoond worden. Volgens de overheid zorgt dit ervoor dat mensen de Nederlandse geschiedenis meer gaat waarderen. Deze App heeft het prijzengeld van 2500 euro eerlijk verdiend, aldus Maxime Verhagen.

De tweede prijs ging naar de app 10.000 scholen. Deze app geeft een duidelijk index van alle basis en voortgezet scholen in Nederland.

Wanneer je je verdiept in het maken van apps kan je er goed van leven. Er zijn nu al veel mensen die geld verdienen met apps door ze te maken voor iOS of Android apparaten.