Sony Vaio tabletOp de CES maken veel fabrikanten gebruik van de gelegenheid om te tonen wat de mogelijkheden zijn met de technologie. Sony is hier een goed voorbeeld. Zo heeft de fabrikant een tweetal tablets achter glas staan die momenteel nog in de ontwikkelfase zitten, maar wel het idee geven waar we aan moeten denken als we in de toekomst van tablets gaan kijken. Beide ontwerpen zijn oogstrelend en zijn ook nog eens werkend te zien.

Het eerste ontwerp lijkt meer productieklaar te zijn en heeft ook erg veel weg van de Asus EeePad Slider. Hierbij is het toetsenbord achter de tablet weggewerkt en met een simpele beweging is het toetsenbord naar voren te halen. Als we goed kijken naar het toetsenbord lijkt de tablet ook gebruik te maken van het inmiddels bekende touchpad wat we op de normale laptop zien. Ook is er aan de onderzijde een schuif te zien waar een stylus opgeborgen kan worden. Aangezien het allemaal achter glas staat is het dus niet duidelijk of de tablet in uitgeklapte stand ook te bedienen is met de stylus of vingers.

Het tweede ontwerp is een stuk gewaagder en mag gerust ook meer futuristisch genoemd worden. Vrijwel alles aan de tablet is afgerond en er is geen hoek te bekennen. Ook ligt er een toetsenbord bij met een soortgelijk design. Opvallend is dat het toetsenbord draadloos verbonden is met de tablet. Beide modellen zijn oogstrelend, maar volgens Sony zijn er geen plannen om deze modellen ook werkelijk op de markt te gaan zetten. Erg jammer naar ons idee, want een beetje design is nooit mis.