BlackBerry PlayBookVoor wie zich nog aan het orienteren is op een nieuwe tablet en hierbij de PlayBook WiFi op het oog heeft moet snel zijn. In een bericht vanuit RIM richting zijn investeerders heeft het laten weten dat de productie van de PlayBook WiFi binnenkort wellicht laat stoppen. Hiervoor geeft RIM enkele redenen op.

Fabrikant RIM wil zijn focus meer gaan leggen op PlayBook’s die zijn voorzien van UMTS-ondersteuning of zelfs 4G-ondersteuning. Daarnaast wil RIM zich ook weer meer gaan focussen op hun succesvolle smartphones en wil men verder gaan met de ontwikkeling van de zogenaamde ‘Superphone’. De reden die echter schuilt achter deze beweringen is toch van andere aard is onze mening.

Afgelopen maanden verkeert RIM in zwaar weer, mede door het min of meer falen van de PlayBook op de markt. Dit heeft RIM dermate veel geld gekost en heeft weinig verkoopsucces dat de fabrikant genoodzaakt is om in de kosten te gaan snijden. Hierbij zullen ook medewerkers ontslagen gaan worden. Dat de PlayBook weinig succes kent lijkt ons dan ook eerder de reden dat de productie wellicht op korte termijn zal gaan stoppen.

Ondanks dit matige succes, en toch redelijk positieve reviews op het internet, lijkt RIM nog wel heil te zien in de 3G/4G modellen. Wanneer echter de WiFi wordt uitgefaseerd en de nieuwe modellen op de markt zullen komen is nog niet bekend. Wij gaan er echter van uit dat dit dit jaar nog zal gaan gebeuren.