BlackBerry PlayBookDe tablet van RIM zal vanaf 16 juni in Nederland te koop zijn via de winkelketens van BelCompany. Sterker nog, deze winkelketen heeft de eerste twee weken het alleenrecht om deze tablet te verkopen. Dat betekent dat de eerste kopers zich moeten melden bij de BelCompany en dat vanaf 1 juli de PlayBook overal in Nederland te koop zal zijn.

Helaas kon de woordvoerder van de BelCompany nog geen prijzen noemen, maar als we een voorzichtige schatting mogen maken moet je rekening op ongeveer € 550,-. Voor dit geldt krijg je dan een BlackBerry PlayBook WiFi 16 Gb. Wie meer neer kan tellen kan eventueel ook een 32 Gb of zelfs 64 Gb variant aanschaffen. Later dit jaar zullen ook de PlayBook’s arriveren met een UMTS-verbinding.

De meningen over de PlayBook zijn verdeeld, maar toch kunnen we stellen dat de meeste gebruikers erg positief zijn over de PlayBook. Zo kan de PlayBook perfect en direct synchroniseren met andere BlackBerry toestellen en dat is eigenlijk ook wel nodig ook. Dit komt omdat de tablet van RIM standaard geen e-mail heeft, adressenboek of kalenderweergave. Vooral deze punten vallen de nodige gebruikers vies tegen. Toch heeft RIM meer speling in de software gemaakt waardoor het mogelijk is om Android applicaties op de tablet te laten werken.