Asus Transformer PrimeAfgelopen week heeft Asus de Transformer Prime in Nederland gelanceerd. Rondom deze nieuwe tablet heeft zich het afgelopen jaar veel geruchten de ronde gedaan, maar de afgelopen maanden werden de specificaties bekend en werd ook steeds meer bekend over wanneer de nieuwe tablet werkelijk gelanceerd zou worden. De tablet heeft de kerst net niet gehaald, maar dat mag de pret niet drukken. In dit artikel doen wij een verslag van deze nieuwe tablet van Asus.

Naam

De Transformer Prime heeft inmiddels een behoorlijke groep wachtende weten te vergaren door constant met leuke teasers te komen. Steeds meer mensen raakte enthousiast. Wellicht komt dit eigenlijk wel door de naamkeuze, want zoals we inmiddels weten heeft Asus een rechtzaak aan zijn broek hangen voor het voeren van een naam die teveel lijkt op een actiefiguur uit het gelijknamige Transformers. Volgens de bedenker en uitbater van het actiefiguur, Hasbro, heeft de tablet wellicht niets te maken met Prime uit Transformers, maar de naam is wel verwarrend. Deze zaak zal nog wel even duren, maar tot die tijd mogen we heerlijk genieten van deze nieuwe tablet.

Verkoop en versies

Op dit moment hebben enkele offline winkels de nieuwe tablet inmiddels al in de verkoop staan. Hierbij moet je denken aan bedrijven zoals MediaMarkt, Paradigit en Yorcom. Online lijkt de tablet nog niet te bestellen zijn, maar hier zal naar onze verwachting spoedig verandering in komen. Momenteel kunnen we enkel nog de WiFi versie van de tablet aanschaffen en over ongeveer 2 a 3 maanden zullen ook de 3G-versies op de markt gaan komen. Toch lijken er een aantal dingen te zijn gewijzigd van wat we eerder hebben medegedeeld. Zo lijkt de nieuwe Transformer Prime in Nederland niet te beschikken over GPS, aangezien deze specificatie plotseling niet meer voorkomt. Zoals we gewend zijn van Asus zullen de tablets ook met dock verkocht gaan worden, maar opvallend genoeg valt de 64 Gb variant hiervan buiten de boot. Ook kun je voor deze tablet de dockingstation niet los aanschaffen. Je kunt eventueel wel een multimediadock los gaan kopen, waarbij je dan ook een keyboard krijgt. De prijs hiervan is nog onbekend. Een leuke extra is dat elke Transformer Prime, naast de standaard opslag, ook nog 8 Gb opslag krijgt in de cloud.

Software

Op het moment van de introductie zal de Transformer Prime nog niet werken op Android 4.0. De update hiervan wordt echter wel deze maand opgestart. De verwachting is echter dat we pas in maart ook daadwerkelijk de tablet in Nederland kunnen gaan updaten naar Android 4.0. De software werkt zelf heel soepel, maar dit komt mede door het gebruik van nieuwe chips en nieuwe processoren die net allemaal even een tikkeltje sneller zijn dan een andere vergelijkbare tablet. Hierdoor kan de tablet ook iets meer verwerken en loopt het dus ook allemaal net even wat soepeler.

Algehele indruk

Als we kijken naar de nieuwe Transformer Prime en de huidige markt lijkt Asus weer vol de aanval te hebben ingezet op de tabletmarkt. De enkeling die al heeft mogen spelen met deze tablet in combinatie met Android 4.0 moeten meteen denken aan de werking van de iPad 2. Ook soepel en zonder stotteren. Deze nieuwe tablet van Asus kan dus wel weer eens voor een verrassing gaan zorgen. Wij kunnen daarom ook niet wachten tot wij ook deze tablet eens in onze handen krijgen.

Prijzen

Blackberry Playbook prijzen
Merk Type Kleur Prijs Bestellen?
Asus Transformer Prime 32 Gb Grijs € 593,11 Bestel hier
Asus Transformer Prime 64 Gb Grijs € 593,11 Bestel hier