Asus Transformer TF300TAlhoewel we hier pas recentelijk met de Transformer Prime hebben mogen spelen en het model nog werkelijk in de schappen moeten komen lijkt Asus nu al druk bezig te zijn met de opvolger voor dit model. De Transformer Prime heeft de productiecode TF201 en het nieuwe model heeft de productiecode TF300T en dat lijkt dus echt op een opvolger binnen de Transformer-reeks van Asus.

Specificaties zijn nog niet bekend, maar we gaan er van uit dat Asus wel geleerd heeft van de inmiddels bekende problemen bij de Transformer Prime met betrekking tot de WiFi antenne. In ieder geval beschikt de opkomende opvolger ook over een 10.1 inch touchscreen. Daarnaast lijkt het design ook verder aangepakt te zijn en beschikt deze nieuwe tablet over een aparte cover aan de achterzijde.

Vermoedelijk zal de opvolger enkel hardwarematig wijzigingen hebben ondergaan om zo beter met de concurrentie mee te kunnen. Het model is opgedoken bij een certificatie-instelling in Taiwan waar inmiddels ook al een certificaat voor dit model is uitgegeven. In tegenstelling tot het Amerikaanse FCC zien wij hier geen echte specificaties op terug en dat is wel erg jammer. De verwachting is dat Asus snel met een aankondiging zal komen van dit nieuwe model met het certificaat op zak. De verwachting is dan ook dat dit model dit jaar nog leverbaar zal worden.