Asus Eee Pad MeMo 3DAsus heeft op de Computex een 7 inch Android-tablet geintroduceerd welke is voorzien van een autostereoscopisch 3D scherm. Daarnaast is het mogelijk, naast de vingers, om deze tablet te bedienen met een stylus. Dit is iets wat we al eerder hebben gezien bij de HTC Flyer en Asus lijkt dan ook de Flyer als grote concurrent te zien.

De Eee Pad MeMo 3D moet gaan werken op een 1.2 Ghz processor die wordt ondersteunt door 1 Gb werkgeheugen. Het 7 inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en is dus voor dit formaat een erg mooi scherm. Als grote voordeel heeft deze tablet dat er 3D gekeken kan worden zonder dat hiervoor een 3D bril vereist is. Overigens is hier uiteraard wel speciaal 3D content benodigd, want de interface zal gewoon standaard 2D zijn.

De nieuwe Eee Pad MeMo 3D wordt geleverd, zoals gezegd, met een stylus, maar ook met een handsfree-set. Ook deze headset is weer een behoorlijke staaltje technische innovatie door Asus. Het apparaatje beschikt over een doorzichtig LCD-display en enkele sneltoetsen om media te kunnen bedienen op afstand. Als je bij de Eee Pad MeMo 3D een simkaart bijbesteld bij een provider (bijvoorbeeld als je hem met een abonnement afsluit) kun je de ‘afstandsbediening’ ook gebruiken als telefoon via deze meegeleverde simkaart. De simkaart kan dan overigens gewoon keurig in de tablet blijven zitten.

Op de Computex draait de Eee Pad MeMo 3D nog op Android 3.01, maar Asus geeft zelf aan dat de tablet in het vierde kwartaal verscheept gaat worden en dan zal de nieuwe tablet voorzien zijn van de nieuwste software die op dat moment voor handen is. Met de Eee Pad MeMo heeft Asus in ieder geval een serieuze tablet op de markt gezet waar HTC en LG het nog wel eens moeilijk door kunnen krijgen gezien de technische hoogstandjes die in dit apparaat zijn bijgevoegd.