Asus PadFoneDe afgelopen periode heeft Asus ons mooi warm weten te houden met teasers van een opkomende nieuwe revolutie van tablet en smartphone in een. Afgelopen week heeft Asus de merknaam PadFone geregistreerd en hiermee heeft Asus dus officieel de benaming van de nieuwe tablet stiekem zelf verraden.

Dat het een unieke combinatie is, is zeker. De Asus PadFone heeft dan naar onze mening ook een treffende naam gekregen. Vanaf morgen zullen er meer details bekend worden over de PadFone wanneer de fabrikant de tablet officieel gaat introduceren op de Computex.

De Asus smartphone die wordt meegeleverd beschikt over Android en heeft een 4 inch touchscreen. De tablet heeft een 10.1 inch touchscreen en werkt net als de smartphone op Android. De smartphone en de tablet werken nauw samen met elkaar. Zo kan de tablet de telefoon weer opladen, terwijl de telefoon de 3G connectie zal gebruiken om de tablet op het internet te krijgen. Het is ook mogelijk om direct op de telefoon te browsen en te gebruiken zodra de smartphone in de tablet is geklikt. Over bellers is ook nagedacht. Mocht je tijdens het gebruik van de tablet gebeld worden kun je zonder problemen de smartphone uit de dock verwijderen of gebruik maken van een Bluetooth headset. De opslag van de tablet bevind zich in de telefoon.

Update 30-05-2011
Inmiddels zijn er duidelijkere afbeeldingen vrijgekomen en deze hebben wij voor het gemak voor jou ook maar even online gezet. Zoals hierboven beschreven is de Asus PadFone dus inderdaad een tablet en een smartphone die beide samen moeten werken om het werkend te houden.

Asus PadFone open

Asus PadFone