Asus Transformer PrimeAsus heeft op een beurs de opvolger getoond van de Eee Pad Transformer, genaamd de Transformer Prime. De tablet zal iets dunner zijn en uiteraard van de laatste technieken voorzien zijn. Ook bij deze nieuwe Prime kiest Asus weer voor het optionele toetsenbord die ook als pakket aangeboden zal gaan worden aan consumenten. Qua grootte verandert er niets, want ook de Transformer Prime beschikt over een 10.1 inch touchscreen.

Als we Asus mogen geloven zal de nieuwe Prime ruim 14.5 uur moeten meegaan op 1 accu, maar vermoedelijk wordt hiermee ook de combinatie van de dockingstation bedoeld die op zichzelf ook weer over een accu beschikt. Erg scheutig is Asus overigens nog niet met specificaties, maar enkele standaard aansluitingen zien we wel weer terug. Zo beschikt de Prime, net als de Pad, over een SD kaartlezer en een HDMI-uitgang. Erg verrassend is dat dus ook niet.

Asus wil de Prime meer gaan betrekken in het huidige assortiment Ultrabooks van Asus. Hiervoor is het design licht aangepast en zo is de tablet ook iets dunner. Daarnaast vinden we op de Prime ook de opvallende ringen weer terug welke we ook zien op de Ultrabooks van Asus. Veel informatie gaf Asus nog niet vrij over de software die moet gaan werken op de tablet. Voorzichtig werd toch gemeld dat het om Android 3.2 gaat, maar opvolgend zei Asus daarop dat ze ook verwachten dat eind dit jaar hun tablet op Android 4.0 gaan draaien.

Officieel is het overigens ook nog niet de presentatie van het model, maar Asus wilde graag een soort sneakpreview geven. Begin volgende maand wordt de nieuwe tablet officieel gepresenteerd en dan zullen ook alle details bekend gaan worden. Het project waar we overigens begin dit jaar over spraken zal begin 2012 gelanceerd gaan worden. We hebben het hier dan over de PadFone (tablet en smartphone in een) en dit is een combinatie die sowieso gaat werken met Android 4.0 volgens de topman.