Asus Transformer 700Wellicht is het niet erg verrassend, maar Asus heeft nu al bekend gemaakt dat er een opvolger gaat komen op de Transformer Prime. Ook de naam is nu met meer beleid gekozen en het nieuwe model zal dus als de Transformer 700 door het leven gaan. Veel wijzigingen zijn er niet en de nieuwe tablet moet dan ook gezien worden al verbetering van de bestaande Transformer Prime.

De Transformer 700 krijgt in tegenstelling tot zijn voorganger wel een beter scherm mee. Zo beschikt de nieuwe Transformer 700 over een 1920 x 1200 pixels scherm en dus heeft deze tablet een aanzienlijk hogere resolutie. De webcam heeft ook een kleine update gekregen en is van 1.2 megapixel naar 2 megapixel gegaan.

De nieuwe Transformer 700 is verder qua specificaties gelijk aan dat van de bestaande Transformer Prime. Toch heeft de Transformer 700 een update ondergaan als het gaat om de behuizing. De bestaande tablet heeft een behuizing van aluminium, wat erg veel stoorde met de WiFi- en GPS-antenne. Deze problemen moeten nu volgens Asus compleet weg zijn. Voorlopig moeten we nog wachten op dit model, want hij zal eerst in Amerika uitkomen. De verwachting is dat de nieuwe tablet halverwege dit jaar op de markt wordt gebracht voor een prijs van tussen de $ 599,- en $ 699,-. Accessoires die leverbaar zijn voor de Transformer Prime zullen ook gaan werken op deze nieuwe Transformer 700.