Asus gaat deze maand de Windows 8 tablet introduceren. De tablet genaamd Vivotab Smart zal voor een relatief lage prijs op de markt worden gebracht. De tablet van Asus zal 499 euro gaan kosten. Vooraf hadden we niet verwacht dat deze tablet voor deze prijs op de markt zou worden gebracht. Meestal is de prijs van een Windows 8 tablet een stuk hoger dan een Windows RT versie. De RT versie is een beperktere tabletversie van dit besturingssysteem. Nu koop je voor hetzelfde geld straks een toptablet met Windows 8.

Het is ook opvallend dat de prijs van de nieuwe Windows 8 tablet van Asus net zoveel zal kosten als de Ipad 16GB terwijl de nieuwe Asus tablet 64GB aan opslag zal hebben.

Specificaties Vivotab Smart Windows 8
De nieuwe Windows 8 tablet van Asus zal gaan beschikken over een 10,1 inch HD-scherm en zal een volledige versie van Windows 8 bevatten. De resolutie zal 1366×768 zijn en zal de tablet een kijkhoek van 178 graden hebben. De tablet zal voorzien zijn van 2 camera’s. Eén aan de voorkant met 2 megapixel en één aan de achterkant met 8 megapixel. Je kan er dus zeer scherpe foto’s of filmpjes mee maken. De processor in de Vivo Smart tablet zal zijn; De Intel Clover Trail Atom-processor, een dualcore model met een kloksnelheid van 1,8 GHz. De accu van de Windows 8 tablet gaat volgens Asus 9.5 uur mee. Je krijgt met de nieuwe Asus tablet waar voor je geld!

Toetsenbordhoes Vivotab Smart

De Vivo Smart tablet is te koop voor 499 euro, maar de tablet zal zonder Hoes worden geleverd. Uiteraard is het wel mogelijk de speciale hoes er direct bij te kopen, maar zit deze niet bij de prijs in. Normaliter bracht Asus tablets op de markt met een standaard toetsenborddock en aparte accu. Nu net als bij de Surface van Microsoft is voor deze tablet een speciale hoes nodig. Asus heeft bij deze dus het concept veranderd.