Archos Arnova 9 G2Inmiddels kennen we Archos als de prijsvechter van tablets. Als we eens goed kijken naar het verleden van Archos is het eigenlijk niet vreemd dat het merk in de tablets is gestapt. Zo is Archos erg bekend geworden met hun mediaspelers, welke we toch best mogen aanmerken als de voorloper van de tablet. Met de nieuwe Arnova 9 G2 hoopt Archos wederom een breed publiek te kunnen warm maken voor een tablet van dit merk.

Dat het een breed publiek zal aanspreken zit hem eigenlijk direct in de prijs. Alhoewel de fabrikant nog geen prijs bekend heeft gemaakt is de verwacht dat de nieuwe tablet tussen de € 100,- en € 150,- gaat kosten en dat is in vergelijking met andere tablets een schijntje. Voor dit geld krijg je dan een 9.7 inch tablet dat zal werken op Android 2.3. Het is wellicht niet het meest up-to-date besturingssysteem, maar voor dat geld hoef je dat ook niet te verwachten. Het is nog niet bekend of deze tablet op de nominatie staat om ook een update te krijgen naar Android 4.0.

Qua prestaties doet de Arnova 9 G2 zeker niet minder hard mee ten opzichte van concurrenten. Zo beschikt de tablet over een 1 Ghz processor en een scherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Voor de opslag heeft Archos gekozen voor 8 Gb opslag. Naar onze mening meer dan voldoende en we hadden voor deze prijs ook niet meer verwacht.

De Archos Arnova 9 G2 zal naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland verkocht gaan worden. Wanneer de tablet in Nederland leverbaar is, is helaas nog niet bekend. Archos doet er in onze ogen goed aan om dit nog voor de kerstdagen te doen, want een dergelijk geschenk wil iedereen wel onder de boom hebben!

Archos Arnova 9 prijzen
Merk Type Kleur Prijs Bestellen?
Archos Arnova 9 Zwart € 234,95 Bestel hier
Archos Arnova 9 Zwart € 245,- Bestel hier
Archos Arnova 9 Zwart € 248,89 Bestel hier