Archos Arnova 7Archos was in het verleden erg bekend om zijn mediaspeler die eigenlijk al veel weg hadden van tablets. Tegenwoordig zijn de mediaspelers een beetje een ondergeschoven kindje geworden en richt de fabrikant zich op tablets. De Arnova 7 is hier een mooi voorbeeld van, en nog een goedkoop voorbeeld ook!

Een dikke portemonnee hoef je niet te hebben voor deze Arnova 7, want de verwachting is dat deze tablet in Nederland slechts € 99,- gaat kosten. Voor deze prijs beschik je natuurlijk niet over de nieuwste snufjes, maar wel over enkele handige features waardoor je toch echt mag spreken over een volwaardige tablet.

De Arnova 7, zoals de naam eigenlijk al zegt, beschikt over een 7 inch touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels. Android 2.2 is het besturingssysteem waarmee gewerkt kan worden en dat is wel in de lijn der verwachtingen voor een tablet van deze prijs. Android Market is voor de gelegenheid door Archos verwijdert en je krijgt nu toegang tot AppsLib. Een eigen winkel voor het kopen van applicaties. Hiermee wil Archos natuurlijk iets meer gaan verdienen op deze tablet.

De Arnova 7 wordt geleverd met 4 Gb intern geheugen en WiFi. Een camera ontbreekt op deze tablet, maar voor deze prijs mogen we misschien al blij zijn dat er WiFi op zit. Wanneer Archos de Arnova werkelijk in de schappen gaat leggen is nog niet bekend.