Archos 101 G9Waar we deze week nog de Arnova 7 bespraken komt Archos wederom met twee nieuwe modellen op de tabletmarkt. In dit geval gaat het om de 80 G9 en de 101 G9. De tablets zijn beide misschien duurder dan de Arnova 7, maar hiervoor krijg je ook veel meer. Desondanks zijn beide tablets nog wel vriendelijk geprijst.

Beide tablets zullen worden voorzien van Android 3.1 en de Archos 80 G9 komt beschikbaar met een prijs van € 249,- en de 101 G9 wisselt voor € 299,- van eigenaar. Met de prijs van € 249,- krijg je een 8 inch scherm bij de 80 G9 met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Niet onaardig dus, maar we zijn er nog niet. De 101 G9 krijg een 10.1 inch scherm mee met een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Qua hardware delen beide tablets hetzelfde. Zo zijn ze voorzien van een 1.5 Ghz processor en Archos durft zelfs stellig te beweren dat de processor die zij gebruiken 50% sneller is dan de huidige Tegra2 of Nvidia processor die veel gebruikt wordt momenteel. Ook zullen de 80 G9 en de 101 G9 voorzien zijn van een HDMI- en USB-poort. Zoals je mag verwachten van een Android tablet heeft ook deze toegang tot de Android Market. Dit is overigens dus wel weer anders dan bij de Arnova 7, waarbij je afhankelijk bent van de applicaties die Archos zelf beschikbaar stelt.

Archos heeft enkele standaard softwareprogramma’s vervangen met eigen software. Zo is het mogelijk om muziek en video’s af te spelen, maar wel in meer vreemde formaten dan bij de standaard mediaspeler in Android 3.1 kan. De media kan trouwens worden opgeslagen op een interne schijf van 250 Gb en mag dus ook wel uniek genoemd worden. Een dergelijke opslag kom je in de particuliere markt nog niet zoveel tegen.

Standaard worden beide tablets enkel met WiFi geleverd, maar ze zijn wel geschikt om 3G aan te kunnen. Hiervoor moet een aparte dongel worden aangeschaft ter waarde van € 49,-. Geheel chique is het natuurlijk niet om zo’n stickie te zien, maar je hebt zelf wel in de hand waarvoor je wilt betalen en daarnaast ook de mogelijkheid hebt.

Beide tablets worden eind september in de schappen verwacht!