Een rechtbank in Washington heeft bepaald dat Apple met zijn iPhone geen patent heeft geschonden dat in handen is van Motorola Mobility. Motorola Mobility is onderdeel van Google. Google heeft Motorola Mobility in 2012 voor meer dan 12 miljard dollar overgenomen. Met deze overname erfde Google dus ook de patenten en patentstrijd met Apple.

Lees meer over de nieuwste iPhone aanbiedingen!

In 2012 werd Apple door Motorola Mobility beschuldigd dat het zes patenten zou hebben geschonden. Dit zou onder meer beeldschermtechnologie betreffen. Vorig jaar werd door de Amerikaanse Internationale Handelscommissie geoordeeld dat van patentschending in alle zes gevallen geen sprake was. Google heeft hoger beroep aangetekend tegen het oordeel van de handelscommissie op één van de zes punten. De rechter in Washington heeft dit hoger beroep van Google nu dus afgewezen. Google is teleurgesteld over de beslissing van de rechter en geeft aan de opties te bekijken. Apple heeft geen commentaar op het vonnis gegeven.

Naast Apple is Google ook in strijd met Microsoft over patentschendingen. Apple voert al tijden strijd met Samsung over meerdere patenten.