Al meerdere jaren achter elkaar is de tabletmarkt flink aan het groeien. Sinds dit jaar zien we zelfs bij een groot deel van alle huishoudens meerdere tablets binnen één huishouden. Met name de Apple iPad doet het heel erg goed onder de consument. Hieronder zullen we een aantal redenen behandelen:

De eerste reden van de stijging van het aantal iPads is dat het voor veel mensen een stuk gemakkelijker is dan een laptop. Ze kunnen bijvoorbeeld thuis op de bank met een tablet opschoot gemakkelijk online shoppen of het nieuws bekijken. Natuurlijk kan dit ook met een laptop maar deze zijn in verhouding tot de meeste tablets relatief groot en zwaar. Door de grootte en het gewicht van een laptop is het gemakkelijker om een tablet(in de meeste gevallen een iPad) te gebruiken.

Naast het feit dat het thuis gemakkelijk is om een tablet te hebben, zijn er ook nog meer voordelen aan het gebruiken van een tablet in plaats van een laptop. Zo kun je een lichte tablet meenemen onderweg en kun je vanuit de auto of het openbaar vervoer gemakkelijk en efficiënt werken.

Er zijn genoeg accessoires die het erg gemakkelijk maken om efficiënt te werken met een iPad. Zo zijn er bijvoorbeeld Bluetooth iPad toetsenborden, door het gebruik van zo’n toetsenbord is je iPad vrijwel gelijk aan een laptop. Alleen dan een stuk compacter en gebruiksvriendelijker.

Bescherming

Het enige nadeel (voor zover je het een nadeel kunt noemen) is dat een tablet over het algemeen kwetsbaarder is als een laptop. Een laptop kan vaak wel tegen een stootje maar als je je tablet laat vallen op de kant van het scherm, is de kans groot dat er een barst in zit. Dit is natuurlijk zonde, reparaties zijn namelijk vrij prijzig. Daarom geldt het gezegde nog steeds: “Voorkomen is beter dan genezen”. Je kunt door een kleine investering al snel een dure reparatie voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld screenprotectors kopen voor je tablet, of een keuze maken uit verschillende soorten cases en hoezen. Wij raden het wel aan om dit te doen aangezien er veel schadegevallen voorkomen.