Apple iPad 2Volgens een onderzoeksbureau uit HongKong kunnen we dit jaar nog de iPad 3 gaan verwachten en dan net vlak voor kerst. Uiteraard blijft het een gerucht en worden de geruchten vaak door Apple zelf weer ontkracht. Wij zijn dan ook benieuwd of Apple op 6 juni iets meer informatie gaat loslaten over de komst van een nieuwe iPad.

De nieuwe iPad 3 moet in ieder geval gaan beschikken over een verbeterde Retina scherm, waar momenteel de iPad 2 overigens al prima op werkt. Daarnaast zal de nieuwe tablet voorzien gaan worden van de 4G-chipset om ook internet via het LTE-netwerk aan te kunnen. In Nederland is dit netwerk nog in opbouw, maar in Amerika wordt het in een rap tempo uitgerold.

Het onderzoeksbureau baseert zijn verwachting op het feit dat zij zijn rondgegaan bij leveranciers van Apple. Volgens CLSA lijkt het er sterk op dat de levering voor kerst al moet plaatsvinden. Volgens dit onderzoeksbureau zal Apple tevens nog met een extra troef komen in de vorm van de prijs om huidige tabletfabrikanten het nog moeilijker te maken in de markt. Met de prijs hoopt Apple gewoon een sterk product op de markt te zetten die het marktaandeel alleen nog maar zal verstevigen.