iOS 6.1 is voor alle gebruikers door Apple beschikbaar gesteld. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem wordt uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod. Grote verbeteringen zitten er niet in het systeem. Het zijn bij iOS 6.1 vooral technische verbeteringen die zijn doorgevoerd, bugs zijn opgelost en tweaks zijn voor ontwikkelaars doorgevoerd.

In een update-omschrijving meldt Apple dat de volgende verbeteringen zijn doorgevoerd:

  • LTE-ondersteuning voor meer aanbieders: een lijst is te vinden op de Apple website. De uitbreiding van LTE/4G is nog niet voor Nederland beschikbaar.
  • Nieuwe knop om de advertentie identificatie opnieuw in te stellen.
  • iTunes Match-abonnees kunnen nu afzonderlijke nummers downloaden uit iCloud.

iOS 6.1 is beschikbaar voor de iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (de derde en vierde generatie), iPad mini, iPad 2 en iPod touch (de vierde en vijfde generatie).

Het besturingssysteem is via een Wi-Fi verbinding eenvoudig te uploaden. Bij de instelling van het apparaat gaat men naar Algemeen en vervolgens dient er voor Software update te worden gekozen. Vervolgens druk met op ‘Download en installeer’ en nadat men akkoord is gegaan met de voorwaarden wordt de nieuwste versie op het apparaat gedownload en geïnstalleerd.