Logo AppleDat het goed ging met Apple was inmiddels iedereen wel duidelijk en dat blijkt wel weer uit de omzetcijfers die Apple gepubliceerd heeft. Volgens Apple hebben zij het afgelopen kwartaal hun beste kwartaal ooit gehad en dat blijkt wel uit de cijfers die kenbaar gemaakt zijn. Voor de nieuwe iPad’s en de nieuwe iPhone’s dragen bij aan het succes van Apple.

Het derde kwartaal werd afgesloten met een recordwinst van ruim 5,17 miljard euro! In vergelijking tot het jaar daarvoor is dit een stijging van ruim 125%. De omzet steeg met 82% naar ruim 28,57 miljard dollar. De stijging zit hem ook grotendeels in het succes van de iPhone en de iPad. Van de iPad waren in het derde kwartaal 9,25 miljoen exemplaren verkocht en dit is een stijging van 183% ten opzichte van een jaar eerder.

Overigens deden de iMac’s het ook niet slecht bij Apple, maar de iPad deed het toch beduidend beter. In totaal werden er 3,95 miljoen iMac’s verkocht en hiermee hebben ze toch 14% meer computers verkocht dan een jaar eerder. Toch lijkt het er op dat de iPad de macht steeds meer gaat overnemen en dus ook de macht over hun eigen computers. Alhoewel Apple zelf liever ziet dat ook de computers goed verkocht worden is men in ieder geval wel blij dat steeds meer mensen kiezen voor een Apple-product in plaats van een computer of tablet met Windows.

Het gaat duidelijk goed met Apple en de verwachting is dan ook weer groot wat de nieuwe iPad 3 gaat brengen. Wij zijn benieuwd of dit wederom het succes gaat behalen die de iPad en de iPad 2 reeds behaald hebben.