Motorola XoomOp het internet is een update verschenen voor de Motorola Xoom om de tablet te upgraden naar Android 4.0. Alhoewel de update nog niet publiekelijk is, en enkel voorbestemd is aan een select aantal gebruikers, lijkt Motorola wel druk bezig te zijn met de voorbereiding van de update. De update werd door Motorola over-the-air aangeboden.

Een opmerkelijk detail is dat de update enkel geinstalleerd kan worden op tablets met WiFi. Tablets die ook met 3G uitgerust zijn moeten nog even geduld hebben, want deze update zal later gaan volgen. Daarnaast is de update enkel in Amerika vrijgegeven, maar inmiddels hebben enkele Europese gebruikers ook Android 4.0 werkend op hun tablet. Hiermee kan dan ook direct de conclusie getrokken worden dat de software zonder problemen ook in Europa als update aangeboden kan gaan worden.

Het is nu echt een wedstrijd aan het worden welke fabrikant de eerste update naar Android 4.0 vrijgeeft en welke fabrikant het eerste product op de markt zet met Android 4.0. Wij verwachten echter dat Motorola op zeer korte termijn met een update zal gaan komen voor hun Xoom tablets. Als we gaan kijken naar nieuwe producten lijkt de race te gaan tussen Asus of Acer.