Android logoVolgens verschillende bronnen kunnen we begin augustus de update naar Android 3.2 gaan verwachten op de verschillende tablets. Zo zijn Motorola, HTC en Asus momenteel druk bezig met testen van Android 3.2 op hun bestaande tablets en als alles soepel verloopt zal de update spoedig volgen. Zoals wel vaker zal echter eerst Amerika mogen gaan genieten van deze update en zal Europa later volgen.

Android 3.2 is op een paar vitale punten verbeterd. Zo had het besturingssysteem problemen met een 7 inch scherm op een tablet. In Android 3.2 zijn deze problemen verholpen volgens Google. Daarnaast zal bepaalde hardware iets beter kunnen gaan presteren in Android 3.2, maar wat dit exact inhoudt blijft erg vaag. Ook zal vanaf Android 3.2 de zogenoemde Qualcomm Snapdragon processoren ondersteunt gaan worden.

In augustus kunnen we wellicht dan ook de eerste nieuwe tablets met Android 3.2 op de markt gaan verwachten. Zo had Huawei aangekondigd dat hun MediaPad met Android 3.2 op de markt gebracht zou worden, maar ook de ViewSonic ViewPad 7x en de Acer Iconia Tab A100 worden waarschijnlijk met deze softwareversie uitgerust.

Toch blijft het de vraag wanneer we de update vanuit Motorola mogen verwachten, want waar Motorola groots aankondigde als eerste de updates beschikbaar te stellen lijken ze de Europeanen compleet vergeten te zijn. De Amerikanen kunnen zich opmaken voor Android 3.2, waar wij nog blij mogen zijn als we eindelijk naar Android 3.1 kunnen upgraden. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat het spoedig gaat gebeuren, want in een bericht laat Motorola weten dat ze nog volop aan het testen zijn met Android 3.1 in Europa.

De Asus Eee Pad Transformer kan gelukkig wel snel een update verwachten naar Android 3.2. Ze zullen hiermee direct in de voetsporen treden van Motorola, want ook bij Asus zal de update eerst in Amerika beschikbaar komen. In deze update zal Asus tevens de powermanagement onder handen hebben genomen en sterk verbeterd hebben.