Motorola XoomEindelijk is dan ook de update naar Android 3.1 voor Nederlandse eigenaren van de Motorola Xoom gearriveerd. In Amerika kunnen eigenaren binnenkort al upgraden naar Android 3.2 en op deze upgrade mogen wij Nederlands waarschijnlijk weer lang gaan wachten.

De Motorola Xoom zal automatisch geupgrade worden door Motorola en hiervoor hoeft dus feitelijk niets gedaan te worden. In de komende weken zal de uitrol door Motorola plaatsvinden. Voor wie niet kan wachten kan ook de upgrade handmatig uitvoeren. Met de upgrade naar Android 3.1 wordt eindelijk ook de SD-slot aan de zijkant van de Xoom bruikbaar!

Android 3.1 brengt nog meer leuke dingen voort. Zo kunnen je de widgets op de homescreen zelf in grootte aanpassen, multi-tasking is verbeterd en heeft Motorola enkele bugs opgelost. Toch hebben we erg lang moeten wachten op deze update terwijl Motorola eerst claimde dat zij juist de fabrikant waren die het snelst met de nieuwste versie of update op de markt zou komen. Nu is deze claim misschien wel terecht voor de VS, maar buiten dit land heeft Motorola de reputatie van trage slak gekregen als het gaat om updates.

Motorola is in de VS een direct samenwerkingsverband aangegaan met Google. Dit resulteert dus inderdaad in snellere updates en ze hebben eerder de beschikking over de nieuwste software. Buiten de VS geldt deze samenwerking niet, waardoor Motorola zelf meer kan aanpassen buiten de VS en dat is juist was Motorola dus ook doet. Hierdoor zijn updates niet zo snel beschikbaar als dat iedereen had gehoopt. Maar zoals je kunt lezen heeft ieder nadeel ook weer zijn voordeel, want dit betekend dat wij Nederlands waarschijnlijk meer kunnen doen met de Xoom dan de Amerikanen dat kunnen.