Amazon komt tabletsAl eerder hebben we gesproken over de Amazon tablets en aangezien we het hier over het meervoud hebben gingen we dus ook constant uit van twee modellen. Toch lijkt de Wall Street Journal nu informatie te hebben van een insider waaruit moet blijken dat er slechts een tablet gelanceerd zal worden. Wellicht is het de eerste van de twee, maar dat blijkt niet uit de informatie wie de Wall Street Journal heeft ontvangen.

Naast een tablet zal Amazon ook twee nieuwe e-readers lanceren in de Kindle-reeks. De nieuwe tablet moet volgens deze insider nauw kunnen samenwerken met de Kindle e-raders. Wat deze samenwerking exact inhoudt is echter onduidelijk en het blijft dus nog steeds een vaag verhaal.

In ieder geval zal de nieuwe tablet over geen enkele camera beschikken, een 9 inch touchscreen en hij zal gaan werken op Android. De nieuwe tablet moet toch de focus gaan leggen op content die via Amazon aangekocht kan worden en dus lijkt het meer een moderne versie te worden van een e-reader dan dat we over een echte tablet mogen spreken. Het zou erg jammer zijn als Amazon deze weg in slaat, want hiermee wordt de aanschaf van een tablet via Amazon een stuk minder interessant.