Amazon komt tabletsAmazon gaat zich steeds meer richten op eigen producten en de geruchten gingen al langer de ronde dat Amazon met eigen tablets op de markt willen komen. Deze geruchten worden nu steeds sterker en het lijkt er zelfs op dat de twee nieuwe tablets dit jaar nog op de markt komen.

Het instapmodel zou de Coyote gaan heten en zou in ieder geval gaan beschikken over een Nvidia Tegra 2-processor en beschikt over een 7 inch touchscreen. De Hollywood is direct het topmodel en gaat beschikken over een quad-core processor en ook over 10 inch touchscreen. Hiermee lijkt de tablet direct een grote concurrent te worden van alle tablets door gebruik te maken van een andere en snellere processor.

Vooralsnog is er erg weinig bekend over de nieuwe tablets en vooralsnog heeft Amazon zelf deze berichten niet bevestigd. Zo is het nog onbekend op welk OS deze tablets zal gaan werken en wat we aan geheugen kunnen verwachten. Zodra er meer informatie is omtrent deze nieuwe tablets laten wij dit uiteraard direct weten.

Update 23-05-2011: De geruchten worden steeds sterker. Zo worden de nieuwe tablets van Amazon begin van het derde kwartaal verwacht. De Coyote moet $ 349,- gaan kosten en de Hollywood moet $ 449,- gaan kosten.