Amazone Kindle FireZoals we vorig week al hadden aangekondigd is het dus werkelijk gebeurd. Amazon heeft vandaag un nieuwe Kindle Fire aan het grote publiek getoond. Helaas kleeft er wel een nadeel aan, want de Kindle Fire zal enkel leverbaar worden in Amerika. Goedkoop is de tablet wel, want voor slechts $ 199,- kun je eigenaar worden van de tablet. Amazon wil met de nieuwe tablet direct de concurrentie met de iPad aangaan.

Op het gebied van de prijs heeft Amazon in ieder geval een grote slag gewonnen. Ook zal Amazon onder eigen naam een online winkel openen voor boeken, muziek en films die enkel via de Kindle Fire bereikbaar zal zijn. Je kunt dit dus eigenlijk lezen als een grote tegenpool van iTunes. Geheel onverwacht is deze stap niet, omdat Amazon inmiddels al een grote speler is van e-books en deze collectie dus ook via deze tablet beschikbaar kan stellen. Voor $ 79,- per jaar kan er ook een abonnement genomen worden Amazon Prime, waarmee je films en series direct kunt streamen. Doordat Amazon liever aankopen ziet in zijn eigen winkel zal Android Market niet aanwezig zijn op deze tablet.

De Kindle Fire is wel een compacte tablet, want het scherm meet slechts 7 inch. Hierdoor is hij wel een stuk compacter en handzamer. De Kindle Fire zal gaan werken op Android, maar exacte gegevens worden niet bekend gemaakt. De tablet krijgt standaard 8 Gb geheugen mee, waarop media direct op kan worden gezet. Via de clouddienst van Amazon kunnen nog meer documenten en media weggezet worden. Overigens moet de tablet wel via WiFi contact maken met de clouddienst of met de online winkel, want een 3G-versie is niet beschikbaar.

Browsen is uiteraard via WiFi ook mogelijk op de tablet. Dit gaat via de browser Silk. Deze browser mag wel een beetje uniek genoemd worden, want de browser bepaald zelf welke taken door de tablet worden uitgevoerd en welke taken via de clouddienst van Amazon worden afgehandeld. Hierdoor kan de snelheid enorm verbeterd worden en zal de tablet ten alle tijden voldoende capaciteit over hebben.

Amazon heeft nog geen plannen om de Kindle Fire naar Europa te brengen. Mocht dit wel het geval zijn zal dit uiteraard direct kenbaar worden gemaakt. In ieder geval heeft Amazon toch wel een unieke tablet op de markt weten te zetten en dat mede door de koppeling met de clouddienst en natuurlijk zijn prijsstelling.