Medion Lifetab P9514Vanaf vandaag is de Medion Lifetab P9514 te koop bij supermarktketen Aldi. Voor € 399,- wisselt de tablet van eigenaar en voor dit geld krijg je een Android 3.2 tablet en UMTS ondersteuning. De LifeTab beschikt over een 10.1 inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels en daarnaast is het scherm voorzien van een lichtsensor om de helderheid automatisch aan te passen. Standaard krijgt deze tablet 3 jaar garantie mee.

De LifeTab is voorzien van 3G-ondersteuning, WiFi, GPS en Bluetooth. Connectie met een computer of laptop is ook mogelijk via de micro-USB aansluiting. Medion levert een micro-usb-kabel, hdmi-adapterkabel, earplugs van AKG en een beschermhoes mee om de set helemaal compleet te maken.

De LifeTab heeft standaard 32 Gb opslagruimte, maar kan via een micro-SD kaart verder worden uitgebreid. Aan de achterzijde van de tablet bevind zich een 5 megapixel camera en daarnaast beschikt deze tablet ook over een 2 megapixel webcam.

Nu staat Medion bekend om zijn sterke prijs/kwaliteitsverhouding en dat heeft Medion wederom bewezen. In Duitsland zijn inmiddels de eerste reviews verschenen met verrassend veel positieve punten over de tablet. Er is zelfs een reviewer die geen enkel minpunt kon noemen. De 32 Gb versie is veruit het meest favoriet onder de schrijvers en dat komt mede door de prijs en de specificaties. Met dezelfde specificaties is de Medion een behoorlijk stuk goedkoper ten opzichte van zijn concurrent zoals Samsung, Asus en Apple. De 16 Gb versie heeft een minder interessante prijs en kun je voor hetzelfde bedrag ook een Motorola Xoom bemachtigen.

Wij zijn erg benieuwd of er mensen zijn die inmiddels deze tablet hebben aangeschaft en wat hun eerste ervaring is met deze tablet.