Acer Iconia Tab A500Alhoewel Acer in het begin heel erg enthousiast was over de verkoop van hun tablets, lijkt de fabrikant hun doelstelling met betrekking tot de verkoop van de tablets drastisch te moeten bijstellen. Verwacht wordt dat Acer vanaf het derde kwartaal van dit jaar weer beter gaat presteren.

De doelstelling is door Acer zelf met ruim 60% verlaagt.Zo gaf Acer in het begin van dit jaar nog aan dat ze verwachtte tussen de vijf miljoen en zeven miljoen tablets wereldwijd te verkopen. Door de bijstelling is de verwachte verkoop gezakt naar maximaal drie miljoen tablets. Zo meldt de fabrikant dat de dip vooral in dit kwartaal, maar ook volgend kwartaal merkbaar is. Zo verwacht Acer in het tweede kwartaal 800.000 tablets te verkopen en ditzelfde cijfer zet ook in het derde kwartaal door.

Acer is nog steeds positief gestemd over tablets. Zo werkt de fabrikant momenteel aan meerdere projecten waarbij we verwachten dat dit jaar nog een tablet op de markt komt met MeeGo 1.2. Daarnaast zou de fabrikant werken aan enkele Windows-tablets.