Logo MeeGoAcer is momenteel druk aan de weg aan het timmeren om ook een plek op de tabletmarkt te kunnen bemachtigen. Dit lukt ze aardig en het ene nieuwtje na het andere volgen elkaar snel op. Inmiddels heeft Acer laten weten dat zij zich aan het oriënteren zijn om MeeGo 1.2 te gaan gebruiken als besturingssysteem.

Naast de overstap op MeeGo 1.2 lijkt Acer ook gebruik te willen maken van de nieuwe Intel processor genaamd Oak Trail. Deze nieuwe processor zorgt volgens Intel voor betere prestaties ten opzichte van de bestaande ARM-processoren. De nieuwe processoren zijn sowieso voor fabrikanten interessant, omdat deze niet duurder zijn dan de huidige ARM-processoren. In juli van dit jaar kunnen we de eerste Acer Oak Trail tablet verwachten met Android 3.0.

Er gaan overigens ook geruchten dat het niet geheel vrijwillig gaat bij de keuze van een nieuwe processor. Zo zou Intel flinke subsidies geven op het gebruik van deze nieuwe processor om hier eventueel ook hardware en software op aan te passen. Beide partijen lijken hier niets van te weten, maar geheel onlogisch is de stelling zeker niet.

Intel heeft recentelijk het besturingssysteem MeeGo 1.2 gelanceerd. Deze versie is ook geschikt voor tablets en de fabrikant is momenteel naarstig op zoek naar partijen om mee samen te werken en het product ook werkelijk op de markt te zetten. Al eerder had LG interesse getoond, maar nu lijkt ook Acer geïnteresseerd te zijn in het besturingssysteem.