Acer SlidingtabletSteeds meer fabrikanten lijken tablets uit te brengen met toetsenborden. Zo zal, volgens bronnen, Acer ook druk bezig zijn met een slidertablet, waarbij het toetsenbord vanachter het scherm tevoorschijn getoverd kunnen worden. Inmiddels heeft Asus zijn tablet al op de markt en heeft Samsung een concept klaarliggen.

De slidingtablet is volgens Acer een logische stap om te maken, aangezien de meeste gebruikers nog steeds erg moeten wennen aan het typen op een touchscreen. Een fysiek toetsenbord geeft echter geen problemen. Met een simpele handbeweging moet het toetsenbord zodadelijk vanachter het scherm beschikbaar komen voor gebruik.

De tablet moet gaan beschikken over een 10 inch scherm, maar dat is eigenlijk wel alle informatie die momenteel in bezit is. Volgens de bronnen zou ook al opdracht zijn gegeven voor de productie van de tablet, maar in welke aantallen is nog onbekend. Dit laatste is toch wel leuk om te weten, daar Acer recentelijk zijn verkoopdoelstellingen voor dit jaar flink naar beneden heeft geschroefd. Toch zal Acer voorzichtig zijn met grote aantallen, omdat het eerste oude voorraad weg moet werken. Wanneer er meer bekend is over deze tablet laten wij dit uiteraard direct weten!