Acer heeft op 17 oktober de Iconia W4 aangekondigd. Deze tablet is de opvolger van de Iconia W3, deze tablet werd nog geen vier maanden geleden geïntroduceerd. De tablet draait op Windows 8.1 en komt op veel punten overeen met de W3. Op een aantal belangrijke punten is de W4 echter verbeterd ten opzichte van de W3.
De Acer Iconia W4 komt met een ips lcd display. Dit is een grote vooruitgang met het display uit het vorige model. Het display moet zorgen voor een hoge helderheid en wijdere kijkhoeken. Ook maakt het display gebruik van de Zero Air Gap technology. Er zit geen lucht tussen het lcd en het paneel, dit moet zorgen voor minder reflecties en een betere leesbaarheid. De processor in de W4 is een Intel Bay Trail-chip, de Atom Z3740.

De tablet is uitgerust met 2Gb aan werkgeheugen, 32 of 64GB aan opslaggeheugen en een resolutie van 1.280 x 800 pixels. De tablet bevat twee camera’s, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Het model is daarnaast voorzien van een microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer, Bluetooth 4.0, Wifi en een gps-module. Bij de tablet wordt een gratis versie van Microsoft Office 2013 Home & Student geleverd.

Naar verwachting zal de tablet in november te verkrijgen zijn in de Nederlandse winkels voor een prijs vanaf €329. Bij de tablet kan een cover worden aangeschaft met daarin een passend Bluetooth keyboard. Hiermee kan men de tablet in een hoek plaatsen om zo comfortabel op het keyboard te kunnen typen.