Acer Iconia Tab M500Acer heeft vandaag de eerste tablet aan het publiek getoond die werkt op het nieuwe besturingssysteem MeeGo. Het besturingssysteem zal dienst gaan doen op de Iconia Tab M500 die wellicht dit jaar nog op de markt moet komen volgens Acer. Hiermee is Acer de eerste fabrikant die MeeGo werkelijk live toont op een beurs.

De Iconia Tab M500 lijkt erg veel op de Iconia Tab A500 die inmiddels al op de markt is. De A500 werkt echter op Android, maar voor de rest beschikt de M500 ook over een 10 inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Acer heeft over MeeGo hun eigen interface getrokken met enkele handige widgets. Deze handige widgets maken het eenvoudig om naar belangrijke of veel gebruikte applicaties te gaan zonder meteen te hoeven zoeken op de tablet. De widgets staan rondom de zogenoemde ‘Acer Circle’ om alles nog een stuk eenvoudiger te maken. Onder de widgets treffen we onder andere een videospeler aan, fotogalerij, tijdklok, een sociaal netwerk app waar de laatste updates terug te vinden zijn.

Het is helaas nog niet bekend wanneer deze tablet naar Nederland komt en voor welke prijs de tablet beschikbaar komt, maar zodra wij meer weten hoor je dit uiteraard direct!