De Taiwanese fabrikant Acer heeft onlangs een nieuw model tablet in Nederland gelanceerd. Het gaat om de Acer Iconia A3 tablet die sinds deze week in Nederland te koop is.

De Iconia A3 is de ‘grote broer’ van de Iconia B1 en de Iconia A1 tablets die eerder dit jaar zijn gelanceerd. De A3 beschikt over een 10,1-inch ips LCD display met een resolutie van 1.280 x 800 pixels. De tablet draait op een 1.2GHz quadcore-processor van MediaTek. Het werkgeheugen is 1GB en het opslaggeheugen 16GB, dit opslaggeheugen kan middels een microSD-kaart worden uitgebreid. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean met daarbij een aantal toevoegingen en aanpassingen van Acer. De A3 is onder meer voorzien van Intellispin, wanneer de tablet op tafel ligt kan deze hiermee automatisch de juiste weergave, landscape of portrait tonen. De tablet kan worden ontgrendeld door met de vingers op het display te tikken.

De Acer iconia A3 is in Nederland te koop voor een adviesprijs van 249 euro. Het gaat nu enkel nog om een 16Gb wifi-only variant. Er zal later nog een 3G versie verschijnen.